× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

O tânără a fost agresată de concubin! Oamenii legii au emis ordin de protecție

Ziarul Mara • 13-09-2023, 09:17:39 • 73 vizualizari
 

O tânără a fost agresată de iubit. Din fericire, femeia și-a luat inima în dinți și a anunțat autoritățile. Oamenii legii au întocmită un dosar penal și au emis un ordin de protecție.

Polițiștii din Videle au intervenit rapid într-un caz de violență în familie, emițând un Ordin de Protecție Provizoriu în beneficiul unei tinere de 23 de ani. Incidentul subliniază tendința crescătoare a femeilor de a raporta astfel de agresiuni.

Violența în familie rămâne o problemă serioasă în societatea noastră, iar femeile încep tot mai des să se prezinte la autorități pentru a raporta aceste incidente. Cazul recent din Videle ilustrează această realitate îngrijorătoare.

Polițiștii au fost alertați printr-un apel la numărul unic de urgență 112, în legătură cu agresiunea comisă asupra femeii de către concubinul ei, un bărbat de 28 de ani. Din investigațiile preliminare, s-a stabilit că incidentul a avut loc în contextul unor discuții contradictorii, culminând cu agresorul lovind-o pe victimă cu pumnul în zona feței, necesitând îngrijiri medicale.

Victimei i-au fost aduse la cunoștință prevederile Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, iar un formular de evaluare a riscului a fost completat, indicând un risc iminent. În consecință, polițiștii au emis un Ordin de Protecție Provizoriu pentru a asigura siguranța victimei.

În acest caz, s-a deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, iar cercetările sunt în desfășurare sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

Crescând numărul raportărilor de violență în familie, autoritățile și comunitatea își propun să ofere protecție și sprijin adecvat victimelor, în conformitate cu legislația în vigoare. În ciuda progreselor, este esențial să continuăm sensibilizarea și prevenirea violenței în familie în comunitatea noastră.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Tânără Agresată Concubin Oamenii Protecție