× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

(VIDEO) TELEORMAN, PE LOCUL AL TREILEA LA FOCARE ACTIVE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ

Antena 3 Alexandria • 29-11-2022, 10:01:04 • 127 vizualizari
 

Teleormanul este pe locul al treilea, pe țară, în ce privește numărul de focare active de pestă porcină africană. Potrivit datelor, în județul nostru, sunt 6 focare de pestă porcină africană. Totuși, veștile sunt bune, deoarece numărul focarelor de pestă porcină africană a scăzut drastic, față de anul trecut. La nivel national, de la prima semnalare a prezenței virusului în țara noastră, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate, în total, aproape 7000 de cazuri la mistreți, în 41 de județe.

Inspectorii DSVSA au început controalele în contextul răspândirii pestei porcine africane.

În Teleorman, în acest moment sunt 6 focare active de pestă porcina africană. Potrivit datelor DSVSA, numarul de focare de pesta porcina africana din județ a scazut de la 194 de focare depistate in anul 2021 la 15 focare depistate in anul 2022. De asemenea, într-un clasament al județelor în ce priveste numărul de focare active, Timiș se află pe primul loc, fiind urmat de Gorj și Teleorman. De la prima semnalare a prezenței virusului în țara noastră, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate aproape 7000 de cazuri la mistreți, în 41 de județe.

Articolul (VIDEO) TELEORMAN, PE LOCUL AL TREILEA LA FOCARE ACTIVE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
TELEORMAN TREILEA FOCARE ACTIVE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ