× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Furt din bani europeni la Primăria Alexandria – angajați și-au mărit salariul cu până la 50%, deși NU AU MUNCIT. Prejudiciu de zeci de mii de euro!

Impact News 24 • 25-08-2023, 14:00:47 • 75 vizualizari
 

133.000 de lei este suma pe care primăria municipiului Alexandria trebuie să o recupereze de la unii angajaţi, care au beneficiat de anumite favoruri, deşi nu aveau acest drept.

În urma controlului efectuat de Curtea de Conturi Teleorman, inspectorii au descoperit că, în anul 2021, din bugetul local al municipiului Alexandria au fost acordate şi achitate necuvenit drepturi salariale reprezentând majorări ale indemnizaţiilor/salariilor de bază lunare, cu până la 50%, salariaţilor implicaţi în proiectele finanţate din fonduri europene în perioada în care aceştia s-au aflat în concediu de odihnă sau concediu medical, ori în unele cazuri, fără a se ţine seama de numărul de ore prestate în cadrul proiectelor în cauză.

Opinia exprimată de reprezentanţii municipalităţii a fost o opinie contrară, întrucât, spun aceştia, din cauza efectelor denaturărilor semnalate şi prezentate, situaţiile financiare, în ansamblul lor, nu prezintă fidel performanţa financiară a Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Alexandria la 31 decembrie 2021 şi celelalte informaţii referitoare la activitatea desfăşurată în perioada auditată.

Într-un dispreţ total, municipalitatea se laudă că din prejudiciul de 133.000 de lei, a recuperat suma de 1.526 lei!!!

În urma controlului, inspectorii au dispus stabilirea întinderii şi recuperarea prejudiciului produs bugetului Unităţii Administrativ Teritoriale Municipiul Alexandria urmare a plăţilor nelegale efectuate în exerciţiul bugetar al anului 2021, reprezentând majorările salariale acordate necuvenit personalului nominalizat în cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal. Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Precizări:

Media IMPACTNEWS24
 
 
Continuare pe Impact News 24 » Articole Impact News 24 »
 
Europeni Primăria Alexandria Angajați și-au Mărit Salariul Până MUNCIT