× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Misiunile eroice ale pompierilor din Teleorman

Ziarul Mara • 05-10-2023, 10:00:20 • 127 vizualizari
 

Pompierii din Teleorman au de muncă în această perioadă. În ultimele 48 de ore, subunitățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au fost pe picior de luptă, gestionând un impresionant număr de 44 de situații de urgență. Acestea au inclus o varietate de incidente, de la stingerea incendiilor la acordarea primului ajutor calificat și intervenția la evenimente rutiere.

Pompierii militari din Teleorman au răspuns rapid și eficient la 12 incendii, printre care se numără un incendiu la un autoturism din localitatea Teleormanu și un altul la o anexă gospodărească din Smârdioasa.

În localitatea Teleormanu, s-a solicitat intervenția pompierilor militari alexăndrineni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară. La sosirea salvatorilor, s-a constatat că focul se manifesta generalizat la autovehicul, existând riscul să se propage la construcțiile din imediata apropiere.

Militarii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, în aproximativ 20 de minute, reușind salvarea de bunuri apreciate la peste 70000 de lei. Pagubele, reprezentând autoutilitara, au fost estimate la suma de 10000 de lei.

Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a mașinii.

La Smârdioasa, proprietarul unei gospodării a solicitat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Alexandria pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un adăpost de animale și la o magazie de lemne, cu pericol de propagare la o locuință și la celelalte construcții.

Cu ajutorul unei autospeciale de stingere și a unei autocisterne de 5000 de litri, pompierii militari au reușit să localizeze și să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproape 40 de minute.

Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 60000 de lei, iar cea a pagubelor la circa 2000 de lei.

Din primele cercetări, a reieșit că focul a izbucnit de la o țigară nestinsă, aruncată la întâmplare în apropierea materialelor ușor combustibile.

De asemenea, au fost înregistrate 30 de cazuri SMURD în care pompierii militari au acordat primul ajutor calificat și au transportat la spital persoane rănite sau cu probleme medicale grave.

În plus, au intervenit în două evenimente rutiere în localitățile Olteni și Orbeasca de Sus, oferind asistență medicală și gestionând măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.

Incendiile de vegetație uscată, miriște și resturi menajere au reprezentat o altă provocare, cu 10 astfel de focare ce s-au răspândit pe o suprafață de aproximativ 40 de hectare în mai multe localități. Autoritățile au atras atenția asupra necesității responsabilității maxime în prevenirea incendiilor și a subliniat interdicțiile legale legate de arderea miriștilor și a vegetației ierboase.

Aceste intervenții impresionante ale pompierilor militari din Teleorman arată dedicația și curajul lor în fața pericolelor și subliniază importanța educației și respectării legilor privind prevenirea incendiilor.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Misiunile Eroice Pompierilor Teleorman