× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Subvențiile APIA către fermieri * O injectare anticipată de 1,9 Miliarde de euro în Agricultură

Ziarul Mara • 24-08-2023, 10:00:18 • 37 vizualizari
 

Într-o mișcare menită să aducă sprijin concret agricultorilor, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a anunțat că Subvențiile Naționale Tranzitorii aferente anului de cerere 2023 vor fi achitate cu un an în avans. Aceasta înseamnă că fermierii vor beneficia de o sumă anticipată de 1,9 miliarde de euro în anul următor.

În ciuda acestei schimbări semnificative, termenele de plată pentru Sprijinul Cuplat Vegetal și Ajutorul Național Tranzitoriu rămân la fel ca în anul precedent, oferind continuitate și stabilitate fermierilor. Plata avansului se va finaliza până pe 30 noiembrie, iar plata finală va începe din 2 decembrie.

Cu toate acestea, directorul general al APIA, Adrian Pintea, a subliniat că autoritatea intenționează să accelereze procesul de plată, astfel încât o parte semnificativă din suma totală să fie disponibilă fermierilor încă din luna decembrie, un gest de sprijin binevenit înainte de finalul anului.

O veste îmbucurătoare pentru comunitatea agricolă este suma semnificativă alocată pentru aceste plăți în avans. Conform lui Adrian Pintea, România beneficiază de un fond de aproximativ 1 miliard 900 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor. Acest fond considerabil subliniază angajamentul instituțional de a susține sectorul agricol și de a contribui la dezvoltarea sa continuă.

În ceea ce privește plățile pentru Sprijinul Cuplat în sectorul vegetal și Ajutorul Național Tranzitoriu, Adrian Pintea a furnizat detalii esențiale. Sprijinul Cuplat în sectorul vegetal va fi acordat fermierilor după data de 15 mai, în timp ce plățile pentru ANT, atât pentru sectorul vegetal, cât și pentru zootehnie, vor fi realizate din bugetul anului 2024, începând cu mijlocul lunii ianuarie.

Această transparență în ceea ce privește direcția viitoare asigură fermierilor predictibilitate și planificare adecvată. În lumina acestor informații, fermierii pot anticipa un an viitor în care subvențiile APIA sunt atât o resursă financiară binevenită, cât și o dovadă a angajamentului continuu al autorităților față de prosperitatea sectorului agricol.

Termenele de plată neschimbate, suma generoasă alocată și perspectiva plăților viitoare demonstrează o abordare echilibrată și transparentă, menită să asigure beneficiile durabile pentru comunitatea agricolă.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Subvențiile Către Fermieri Injectare Anticipată Miliarde Agricultură