× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Școala de vară la ED Teleorman

Ziarul Mara • 19-08-2023, 10:00:18 • 33 vizualizari
 

Centrul Europe Direct Teleorman, găzduit de Biblioteca Municipală „Gala Galaction” din Roșiorii de Vede a organizat în prima zi a proiectului „Școala de vară”, atelierul „Dezvoltă-ți competențele! Fii pregătit!”, coordonatorii atelierului fiind plt. adj. Vasile Relu Epure, s.g.p. Adrian Ciobanu, dar și voluntarii Diana Ștefania Zandar, Salma Alexandra Șerban și Iulian Ionuț Cojbîc din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Alexandru Dimitrie Ghica” Teleorman.

Timp de peste două ore jumătate, cei 16 tineri cursanți au învățat să execute tehnicile de acordare a primului ajutor (metoda Heimlich- metoda de dezobstrucționare a căilor aeriene, metoda PAS, acordarea primului ajutor în caz de stop cardio-respirator etc.), cum pot fi prevenite incendiile, care trebuie să fie comportamentul fiecăruia dintre noi în caz de incendiu, cutremur sau alte situaţii de urgenţă, cum se anunţă un eveniment la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, înţelegereanecesităţii de a-i ajuta pe cei apropiaţi în situaţii de urgenţă, beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţiişiresponsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.

La cea de a treia ediție a Școlii de vară la ED Teleorman a fost prezent și a transmis un mesaj de încurajare și de implicare primarul municipiului Roșiorii de Vede, ec. Valerică Gheorghe Cîrciumaru.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Școala Teleorman